Facebook profielfoto’s

Tips voor Facebook foto’s

Het is niet altijd makkelijke een goede Facebook profielfoto te kiezen. Foto’s zijn vaak te onduidelijk, vanuit een verkeerde hoek genomen of misschien je bentzelf niet helemaal tevreden over hoe je er uitziet.maxphotography_1s

In dit artikel geef ik je een aantal tips om een leuke en originele profielfoto te maken, of je komt bij mij in de studio voor een gave Facebook profielfoto!

Een portret profielfoto

Zoals voor de meeste portretten geldt: Foto’s genomen met een standaard brandpuntsafstand (50-100mm) geven een beter resultaat dan groothoek-opnames, het gezicht vervormd meestal bij een groothoekopname. Laat je achtergrond vervagen waardoor je zelf beter naar voren komt. Als extra toevoeging kan je de foto in zwart/wit bewerken.

Sportieve profielfoto

Actiefoto’s doen het altijd goed, hoewel de actie vaak moeilijker op foto vast te leggen is. Gebruik een foto van jezelf tijdens het beoefenen van je favoriete sport of een van jou en je teamgenoten.

Vakantie profielfoto’s

Misschien wel de meest voorkomende profielfoto is de vakantiefoto.

Een foto van jou met een indrukwekkend gebouw, of met een cocktail op een sneeuwwit tropisch strand. Let erop dat de foto wel scherp is en niet bewogen is. Maak niet de vergissing deze leuke “privĂ©” foto’s te gebruiken als je zakelijke profielfoto!

App profielfoto’s

Er zijn diversen smartphone apps waarbij je foto’s kan bewerken, je foto op een affiche integreren, voorzien van een slogan, of effecten zoals vintage. Leuk om mee te experimenteren en je creativiteit de vrije hand te geven.

Retro & vintage is op dit moment erg populair. Polaroid-achtige profielfoto’s zorgen voor een klassieke uitstraling.